Update situatie Corona virus

Afdrukken

Afgelopen dinsdag 31 maart zijn de maatregelen i.v.m. het corona virus door het kabinet verlengt t/m 28 april. Onderdeel van de maatregelen is de sluiting van de horeca in Nederland. Dat betekent dat de dartcompetitie in ieder geval t/m 28 april niet hervat kan worden.

Aangezien de Nederlands Darts Bond alle finaledagen voor dit seizoen heeft gecanceld hoeft de competitie niet op 8 mei klaar te zijn. We hebben dus wat langer de tijd om de competitie af te maken. De zomervakantie begint officieel op 11 juli. Dus hebben we in het gunstigste geval de ruimte t/m week 28 om de competitie af te ronden. Aangezien we nog 7 competitierondes te spelen hebben moeten we uiterlijk week 22 (25 mei) de competitie hervatten. Op dit moment is het dus nog niet aan de orde om de competitie definitief te schrappen. Maar of we de competitie nog gaan hervatten zal afhangen van het moment dat het kabinet de sluiting van de horeca opheft.

De regels rondom verzetten van wedstrijden en de regel dat alle wedstrijden t/m speelweek 17 uiterlijk speelweek 17 moeten zijn gespeeld komen voor dit seizoen te vervallen. We kunnen pas een nieuwe agenda voor het restant van de competitie opstellen zodra duidelijk wordt wanneer de sluiting van de horeca wordt opgeheven. Zodra dit is besloten zullen wij met nadere informatie komen over het restant van de competitie.

Wat betreft het verdere verloop van de bekercompetitie zijn we ook afhankelijk van de datum dat we eventueel de competitie kunnen hervatten. De reguliere competitie heeft onze prioriteit. Maar indien mogelijk proberen we ook de bekercompetitie af te ronden.

Tot slot wensen we jullie veel succes en vooral een goede gezondheid toe in de komende dagen en weken. Het is belangrijk dicht bij elkaar te blijven in deze bizarre tijd, ook al moeten we fysiek op afstand blijven.
 

Bestuur Bossche Darts Competitie.