Update

NIEUW DARTSEIZOEN

De Corona-crisis begint op zijn einde te lopen en de versoepelingen volgen elkaar in hoog tempo op.
Het advies van de NDB is dat de voorbereidingen op het nieuwe dartseizoen kunnen beginnen met de verwachting dat het seizoen eind september/begin oktober zal kunnen starten.
Het bestuur van de BDC heeft dan ook besloten om de voorbereidingen te beginnen en de inschrijving voor het nieuwe seizoen binnen enkele weken zal worden gestart.
Zoals vorig jaar door het bestuur is toegezegd zal de deelname aan de nieuwe competitie gratis zijn voor alle spelers die lid waren in het afgebroken seizoen 2019-2020.
 
Voor verdere informatie verwijzen wij u naar het artikel van de NDB dat hieronder is bijgevoegd.
 

Vanuit de NDB : Vanaf 5 juni weer darten en de Dutch Open Darts inschrijving gaat open !

De sport gaat verder open, heeft het kabinet vrijdagavond bekendgemaakt. Per 5 juni volgt, mits de dalende trend van de coronacijfers doorzet, de derde stap in de versoepeling van de maatregelen die momenteel gelden tegen de verspreiding van het coronavirus. Dat is voor de sport in algemene zin fantastisch nieuws. Alle binnensportsportaccommodaties en horecalocaties, waaronder sportkantines, mogen per 5 juni weer open. Uiteraard wel met inachtneming van protocollen en voorschriften van de overheid. Dit is natuurlijk positief nieuws, maar wat betekent dit voor de dartsport?

Sporten vanaf 5 juni

Per 5 juni mogen volwassenen binnen en buiten weer sporten in groepen van maximaal vijftig personen en zonder de verplichte 1,5 meter afstand bij sporten waarbij dat voor de beoefening van de sport niet haalbaar is. De deuren van sportkantines mogen onder voorwaarden weer open (zie onderstaand horeca kopje). Darten is nu dus weer echt mogelijk, op deze pagina van de Rijksoverheid kun je alle maatregelen per 5 juni voor de sport lezen.  

Voor jongeren tot en met 17 jaar zijn wedstrijden ook weer toegestaan. Personen vanaf 18 jaar mogen in juni alleen onderlinge wedstrijden spelen tegen sporters van hun eigen club, op hun eigen locatie. Wel mogen zij al recreatief sporten en trainen. Publiek is nog niet toegestaan en binnen moet iedereen een mondkapje dragen, tijdens het sporten mag deze af. Na het sporten gelden wel de basisregels, waaronder anderhalve meter afstand houden en drukte vermijden. Daarnaast geldt ook voor sporten: reserveren, registratie en gezondheidscheck. We begrijpen dat je veel vragen hebt omtrent de nieuwe maatregelen. De antwoorden op de meest voorkomende vragen kan je vinden in de FAQ  van NOC*NSF. Daarnaast geldt tijdens het darten het landelijk sportprotocol en het protocolverantwoord darten.

Horecalocaties in juni

Per 5 juni mogen horecalocaties ook binnen weer beperkt open. Eet- en drinkgelegenheden mogen weer open tussen 06.00 uur en 22.00 uur. Reserveren, gezondheidscheck, vaste zitplaats en 1,5 meter afstand houden zijn verplicht en entertainment is niet toegestaan. Op deze pagina van de Rijksoverheid kun je alle maatregelen per 5 juni voor de horeca lezen.  

Kan er gesport worden in horecagelegenheden?

Op de website van NOC*NSFstaat er het volgende over: ‘Dat is toegestaan. De anderhalve meter regel vervalt als dat voor de uitoefening van de sport niet haalbaar is. De sport moet plaatsvinden in een afgezette ruimte, waarbij er een duidelijk onderscheid is tussen het sportgedeelte en het horecagedeelte’.

Mogelijkheden vanaf 1 juli 

De verwachting is dat vanaf  30 juni zowel stap 4 en 5 van de routekaart gezamenlijk worden doorgevoerd er nog veel meer mogelijk is. Er volgen dan verdere versoepelingen voor zowel sport, horeca als evenementen. De verwachting is dat sportwedstrijden dan ook weer zijn toegestaan. Hierover wordt in de komende weken meer bekend gemaakt door de overheid.  

Verwachting na de zomer - Dutch Open Darts  & Seizoen 2021 – 2022 

Op dit moment zijn de vooruitzichten voor na de zomer heel positief. Demissionair minister Hugo de Jonge heeft dit weekend nog aangegeven dat iedereen half juli de mogelijkheid moet hebben gekregen voor een eerste vaccinatieprik en dat medio augustus iedereen die dat wil volledig gevaccineerd moet zijn.  Op basis van de meest recente informatie van de overheid is de verwachting dat we vanaf medio september 2021 terugkeren naar redelijk “normale” samenleving zonder al te veel beperkende maatregelen. Hierdoor zou het dan ook mogelijk zijn om vanaf medio september / begin oktober het nieuwe seizoen op te starten.  Wij verwachten in de komende weken meer informatie vanuit de overheid en komen dan met een update omtrent het competitieseizoen 20212022.  Maar op basis van de huidige informatie zijn wij zeer verheugd om de volgende planning bekend te maken:

Dutch Open Darts 2021  

Op basis van de huidige informatie heeft de NDB besloten om de inschrijving voor de Dutch Open Darts 2021 binnen enkele weken te openen . Uiteraard nog wel onder voorbehoud dat de versoepelingen die nu verwacht worden ook daadwerkelijk plaats zullen vinden. Wij komen spoedig met een uitgebreider nieuwsbericht over de Dutch Open Darts. Maar zet 5,6 en 7 september wel alvast in je agenda!

Landelijke competities (LaCo, Super League, NDB Rankings)

De voorbereidingen op het nieuwe seizoen zijn natuurlijk achter de schermen al begonnen. De huidige verwachting is dat wij medio september / begin oktober kunnen aanvangen met het nieuwe seizoen, zonder al te veel beperkende maatregelen. Naar aanleiding van de meest recente informatie verwachten wij de voorbereidingen de komende weken te kunnen concretiseren en medio juni met informatie te komen over het nieuwe seizoen en inschrijvingen.

Regionale competities

Ook voor de regionale competities, inclusief horecalocaties, geldt dat alle seinen op groen staan voor een “normale ”start van de competities medio september / begin oktober. Natuurlijk hebben ook alle lidorganisaties de tijd nodig om het nieuwe seizoen voor te bereiden. Houdt de website van je lokale lidorganisaties goed in de gaten voor de laatste updates en inschrijfperiode.

Bovenstaande nieuwsbericht is volledig gebaseerd op informatie vanuit de overheid en NOC*NSF.

Toernooien

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Partners

barleduc bwcpictures dbdarts kledingcalculator vis zwaluw_reizen_logo3

Contactgegevens

Bossche Darts Competitie

p/a Korenbrugstraat 7

5211 EG 's-Hertogenbosch

organisatie@bdcdarts.info

© 2018 - 2022    Bossche Darts Competitie  ♦  Alle rechten voorbehouden    Disclaimer

Free Joomla! template by L.THEME